Centar za cjelovito učenje, logoterapiju i egzistencijalnu analizu

AUDIVA

AUDIVA je trening slušne percepcije uz pomoć uglavnom Mozartove glazbe. Nastala je kao rezultat dugogodišnje suradnje terapeuta, liječnika i korisnika. Metoda je pogodna prije svega kod poremećaja slušnog procesiranja (PSP), engl. auditory processing disorder (APD/CAPD), koji može rezultirati govorno-jezičnim teškoćama, teškoćama u učenju, čitanju i pisanju, poremećajem pažnje, poremećajima u ponašanju, povećanom osjetljivošću na zvukove, teškoćama u razlikovanju glasova, slabijim pamćenjem, problemima koordinacije i lateralizacije te nekim drugim poremećajima. Može se primijeniti u stanjima stresa, kad postoji potreba za opuštanjem (npr. u trudnoći), te za postizanje vedrijeg raspoloženja. Terapija se temelji na slušanju filtrirane harmonične glazbe, prije svega Mozartove (faza A), dok se u drugoj fazi (B) primjenjuju fonološki materijali odgovarajućeg sadržaja. Kod pojedinih je teškoća dovoljno primijeniti samo fazu A.

Za koga je Audiva?

DJECA RANE I PREDŠKOLSKE DOBI

Neka djeca mogu imati problema s percepcijom i preradom dojmova i/ili senzornom integracijom (zajedničkim djelovanjem osjetila).

Pročitaj više

DJECA ŠKOLSKE DOBI

Pojačano vježbanje gradiva, instrukcije i drugi dobronamjerni savjeti često ne donose željeni uspjeh. Uzroci mogu biti različiti.

Pročitaj više

ODRASLI

Terapija filtriranom Mozartovom glazbom - metoda „Audiva“ može se primijeniti i kao popratna terapija u slučaju smanjenja mogućnosti percipiranja visokih tonova (što se može dogoditi iz raznih razloga)

Pročitaj više